Hürser Tekinoktay, Beşiktaş Yönetimlerini İbra Etmiyor

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve eski başkan adayı Hürser Tekinoktay, yaklaşan Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tekinoktay, hem Ahmet Nur Çebi hem de Hasan Arat’ın başkanlık dönemlerini ibra etmeyeceğini bildirdi.

829

Yapılan açıklamada, Tekinoktay, her iki başkanın yönetimlerini hem mali hem de idari açıdan ibra etmediğini vurguladı. Bu durumu bir yazı ile Beşiktaş kulübüne ileten Tekinoktay, gerekçelerini madde madde sıraladı.

Tekinoktay’ın bu kararı, Beşiktaş camiasında tartışmalara neden olurken, yaklaşan kongre öncesinde kulübün mali durumu ve yönetim anlayışı hakkında önemli bir gündem oluşturdu. Beşiktaşlı taraftarlar, bu gelişmeyi yakından takip ediyor.

Hürser Tekinoktay’ın açıklamaları, kulüp içindeki mali ve idari sorunların ele alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, Beşiktaş’ın geleceği için atılacak adımlar merakla bekleniyor.

Tekinoktay’ın yazısı şöyle;

Kulübümüzün 01.06.2023 – 03.12.2023 ve 03.12.2023 – 31.05.2024 Tarihleri arasında görev yapan; Ahmet Nur Çebi ve Hasan Arat’ı ve ayrıca yönetim kurullarını ve denetleme kurulunu idari ve mali bakımlardan aşağıdaki nedenlere binaen ayrı ayrı ibra etmediğimi tebliğ ederim…

Mücbir Sebepler;

Ahmet Nur Çebi: Çebi’nin kamuoyunda adı Fulya Davası diye bilinen ve kendi beyanıyla BJK Derneğinin ve BJK Futbol AŞ’nin 95 milyon dolar üzeri bir zarara uğratıldığını tüm spor kamuoyu önünde beyan etmesine rağmen; Sorumlu olduğu dönemde genel kuruldan 95 milyon dolar üzeri haklarımız için sorumlular ile uzlaşma yapmak için bir yetki almamasına rağmen şaibeli bir tahkim kurup BJK Dernek ve BJK Futbol AŞ’nin maddi zarara uğramasına yol açmıştır.

Ve daha da önemlisi Hasan Arat’ın göreve gelmesinden sonra bahsi olan 95 milyon dolar üzeri zararın sorumlu taraflarından biri olan Yıldırım Demirören ve yönetimiyle GİZLİ BİR PROTOKOL yapıldığı ve bu protokol ile ikinci bir pazarlık yapılarak BJK Derneğinin haklarından vaz geçtiği öğrenilmiştir.

Ancak yapılan protokolde Yıldırım Demirören’in kendi kendine hesap mutabakatı yapıp BJK Derneğinin borçlandırdığı 100 milyon TL tutarındaki alacağından vazgeçmesi bahsi olan sadece Fulya Projesi kapsamındaki 95 milyon dolar zararı karşılamadığı gibi BJK Futbol AŞ’yi mahkemece de tespit edildiği gibi Del Bosque ve Ferrari tazminatlarını kapsayan 15 milyon euroluk bir bedelin Futbol AŞ’ye de virman yapılıp yapılmadığı da söz konusudur.

Ayrıca Fulya Projesi kapsamında Şan Ökten tesislerinin müteahhit tarafından yıkılıp yeniden modernize edileceği taahhüdü varken bu kamuflaj tahkim ile BJK uğruna şehit olan ve isminin verildiği Şan Ökten tesislerinden de feragat edildiği anlaşılmaktadır.

Şayet bu gizli protokol ile BJK Futbol AŞ’nin tazminat haklarından da feragat edilmiş ise bu BJK Futbol AŞ şirketine de büyük zarar verecektir.

Nihayetinde BJK Derneğimizin ve büyük hissedarı olduğumuz BJK Futbol A.Ş.’nin başta Del Bosque ile ilgili tazminat ödeme konusu olmak üzere zarara uğratıldığı ve dönemin yöneticilerine rücu edilecek bu zarar tespiti yapılabilecekken Derneğin ve Şirketimizin zarara uğramasını kabullenip kişilerin menfaatini gözeterek gizli protokol ve tahkimler yolunu icat etmelerinden dolayı İBRA edilmesi Beşiktaş’a karşı yapılacak en büyük sorumsuzluk olacaktır.

  • Hasan Arat:
  • 1- Ahmet Nur Çebi’nin hakkında şaibeli tahkim ile ilgili İst. Cumhuriyet Başsavcılığına 2020/131405 numaralı dosya kapsamında bir şikâyet yapılmıştır. Bahse konu, İCBS 2020/131405 SORUŞTURMA 2023/6224 karar ile danışıklı tahkim ve görevi suiistimal konulu soruşturma dosyasının soyut iddia dışında şüpheliler hakkında üzerine atılı suçtan kovuşturma yürütülmesi gerektirir suç unsuru bulunmadığını iddiaların hukuki ihtilaf kapsamında kaldığı tüm dosya kapsamında anlaşılmakta olduğundan şüpheliler hakkında kamu adına kavuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.
  • Ancak şikayete konu olan dönemin BJK Divan Kurulu RESMİ Başkanı Yalçın Karadeniz bir TV programı vasıtasıyla olaydan haberdar olmasıyla 16.11.2023 tarihli tanıklık beyanıyla Hasan Arat’ın 3 Aralık 2023 tarihinde bu danışıklı tahkimin diğer sorumlusu Yıldırım Demirören ile gizli bir protokol yapıldığı BJK Divan Toplantısında resmen açıklanmıştı.
  • Hasan Arat’ın RESMİ açıklamaları doğrultusunda İCBS 2020/131405 SORUŞTURMA 2023/6224 numaralı dosyada “soyut olduğu” kabul edilen iddialar SOMUT hale dönüşmüştür. Bu dosya kapsamında 2 tanık ve bir itirafın olduğu ancak yine de somut delil yetersizliğinden takipsizlik verildiği mevcut başkan danışmanı Tamer Mert’in de bu dosyada şikayetçi taraf olduğu ayrıca Hasan Arat’ın kulübün hukuk işleriyle ilgili görevlendirdiği Av. Aker Çıtak’ın bu şikayet dosyasında vekaleti olmasına rağmen YENİ ÇIKAN DELİLLER doğrultusunda içinde şikayetin şahitleri ve resmi bilirkişi tarafından video ve itiraf çözümlemelerinin de olduğu dosyaya bu yeni çıkan SOMUT delilin Hasan Arat yönetimi tarafından dosyaya sunulmaması BJK Kulübü ve BJK Futbol AŞ’nin maddi haklarının takip yollarına karşı yapılmış bir ihmaldir.
  • 2- Ayrıca Fikret Orman yönetiminin bütçeyi 510 milyon lirayı aştığına hükmederek, 2018 yılındaki mali ve idari genel kuruldaki ibra kararını iptal eden 19 Şubat 2022 tarihli kararla Orman yönetiminin, yüzde 10’u aşan bütçe aşımı olduğu halde, genel kuruldan harcama yetkisi almadığına hükmettiği mahkeme kararına itiraz eden Hasan Arat ve arkadaşlarının Ahmet Nur Çebi hakkında şikayetçi olmaması ve hatta istinaftan gelen ve sürmekte olan davayı hala kabul etmeyerek o davada davacı olan üyelerin güvenini sarsacak şekilde hala davayı kabul etmemiş olması Beşiktaş Derneğine ve şirketlerine karşı telafisi mümkün olamayacak bir başka bir maddi zararın gerçekleşmesine müsaade etmektedir.
  • 3- Göreve geldiğinde gizli protokolü öğrendiğini beyan etmesine rağmen Hasan Arat ve yönetimi BJK Futbol AŞ’nin Del Bosque ve Ferrari tazminatlarını tahsil etmek için hukuki yollara başvurmamıştır.
  • 4- Hasan Arat Kamuoyuna ve üyelere açıklayacağını söz vermesine rağmen Ernst & Young raporlarında da olduğu gibi Fulya Süleyman Seba Projesinde BJK Derneği Hakları ukdesinde olan %67 oranın tespiti için müteahhit aleyhine sizden önceki yönetimin bile taahhüt verdiği tespit davasını açmamıştır.
  • 5- BJK Futbol AŞ ve Derneğimizin lehine olan milyonlarca EURO bonservis sahibi olduğumuz şirket özvarlıklarımız ve sermayemiz olan futbolcular serbest bırakılmış ve yerine uluslararası değerlerce de tespiti mümkün olan fahiş bedeller ile futbolcu transfer edilmiştir. Uluslararası yüksek deneyimi bulunan bir sürü oyuncu bonservis haklarından feragat edilip serbest bırakılırken yerlerine bir sürü bonservis parası ödenerek hatta tarihin bonservis ödeme rekorları kırılarak yapılan oyuncuların transfer edilmesi kulübümüzün ve Futbol AŞ’nin maddi ve manevi telafisi mümkün olamayacak zarara neden olunmasına sebep olmuştur.

(Bilindiği üzere 2. Başkan Hüseyin Yücel’in açıklamasıyla sabit olan Polonya Cumhurbaşkanının transferinde devreye girmesine rağmen sadece 2 oyuncunun kendi ülkelerinde aldığı net maaşların 5 ila 10 misli fazla maaş sözleşmesinin yanı sıra, sadece bu iki oyuncunun muhtemelen vergiler ve imza paraları hariç ödeme yükümlülüklerinin 40 milyon Euro’ları geçmesi vb. gibi.)

Sonuç olarak Ahmet Nur Çebi ve Hasan Arat daha bir yıl önce 100 milyon Euro üzerinde bonservis değeri olan bir takımı adeta tasfiye ederek ortaklaşa sebep oldukları maddi zararların sorumlularıdır.

Menajerlerin zengin olup kulüplerin sürekli cari açık verdiği bu ortamda hem mensubu olduğum camianın geleceği hem Türk Sporunun geleceği için hem çocuklarımızın ve hem de kulübümüzün geleceği için sessiz kalınamayacak gerekçelerdir.

Bu nedenlerle Ahmet Nur Çebi ve Hasan Arat yönetimiyle birlikte bu iki dönemin denetleme kurulunu da idari ve mali yönden İBRA etmediğimi bildiririm. Tüm bunlarla birlikte yapılacak genel kurulda başta Fulya konusu olmak üzere genel kurul üyelerine Futbol AŞ ve Kulübün Hukuki haklarıyla ilgili eksik ve yanıltıcı bilgi verilmesi halinde bu bilgiyi verenler hakkında görevlerini suiistimalden şikâyetçi olacağımı da bildiririm.

(YUSUF SONKURT)
Paylaş