Bakan Uraloğlu'ndan Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü etkinliğinde vurucu açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Okçular Vakfı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliğinde konuştu.

713

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Okçular Vakfı’nda Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamak için gerçekleştirilen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri Basın Toplantısı’nda konuştu. Bakan Uraloğlu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’daki ilk vakfiyesi olan Okçular Vakfı’nda Okçuluk başta olmak üzere, tüm ata sporlarını; genç nesillere sevdirerek hem ecdadın hatırısın hem gelenekleri hem de gençleri sporla buluşturmak için çalışan vakıfların en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen, “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri Basın Toplantısı’nda konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın da katıldığı basın açıklamasında konuşan Bakan Uraloğlu, “Hiç şüphesiz 1071 yılında Sultan Alparslan liderliğindeki Şanlı Türk Ordusunun kendisinden dört kat daha kalabalık olan Bizans ordusunu yendiği Malazgirt Zaferi; Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki hâkimiyet beratı olmuştur. Bu vesileyle Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamasını Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Okçular Vakfı Okçuluk ve Tüm Ata Sporlarını Genç Nesillerimize Sevdirerek Ecdadımızın Hatırasını Yaşatmak İçin Çalışan Vakıflarımızın En Güzel Örneklerinden Biri”

Uraloğlu, Osmanlı ve Selçuklu Devletlerinin vakıflar medeniyeti olduğunu anımsatarak, insanın ve canlının olduğu yerde mutlaka yapılacak bir yardım, bir hizmet vardır düsturu ile hareket ettiklerini belirtti. Uraloğlu, “Sağ olsunlar bu yapıyı hala koruyarak çalışan vakıflarımız bugün de mevcut. Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul'daki ilk vakfiyesi olan Okçular Vakfı da; okçuluk başta olmak üzere, tüm ata sporlarını; genç nesillerimize sevdirerek hem ecdadımızın hatırasını ve geleneklerimizi yaşatmak hem de gençlerimizi sporla buluşturmak için gayretle çalışan bu tür vakıflarımızın en güzel örneklerinden biri.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Vakfın geleceğin teminatı olan gençlerin inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek şahıslar olmalarını sağlamak ve milletin birlik ve huzur içinde kalkınmasına katkıda bulunduğunu belirterek, “Vakfımızın tüm çalışmalarını ve yetiştirdikleri milli sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalardaki başarılarını takdirle takip ediyoruz. Ayrıca Vakfımızın bu çalışmalarıyla gençlerimizi okçuluğa, biniciliğe, atıcılığa yönlendirirken, onları kendi kültürel kodlarımızla da tanıştırmış oluyoruz. Nasıl ki temelsiz bir yapı ayakta duramazsa, kültüründen habersiz bir neslin de hayatta kalması mümkün değildir. Tarihini ve medeniyetini bilen, özgüveni yüksek, ahlaklı, erdemli ve sağlıklı gençler yetiştirmek bir devletin geleceğinin teminatıdır.” diye konuştu. Uraloğlu, milli değerlerin taşıyıcısı olan ata sporlarını yaşatarak geçmişten geleceğe uzanan bir köprü misali bağ kuran Okçular Vakfı’na ve “Ya Hak” diyerek attıkları oklarıyla fetih ruhunu günümüze taşıyan tüm okçulara teşekkür etti.

Uraloğlu, gelecek nesillerin tarihi değerlerini daha iyi anlaması ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini perçinlemesi gayesiyle 2017 yılından itibaren Okçular Vakfı tarafından her yıl 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında Malazgirt ve Ahlat’ta gerçekleştirilen ‘Anadolu’nun Fethi, 1071 Malazgirt Anma Programı’nı bu yıl da heyecanla beklediklerini kaydederek, sözlerine şu şekilde devam etti; “Halil Rıfat Paşanın sözü, gidemediğin yer senin değildir şiarıyla ülkemizi ihya etmeye çalışmışız. Ülkemizin siyasi yönelimleri bizim de bu anlamda neler yaptığımızı, neler yapabileceğimizi etkilemiştir. 2002 yılında Ak Parti hükümetlerimizle beraber Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz de gidemediğin yer senin değildir ile başlayıp yol medeniyettir şiarıyla ülkemizin her tarafına eriştik. Ülkemizin her tarafına yol yaptık, havalimanı yaptık, demiryolu yaptık ve oralara iletişim ağı kurduk. Ülkemizin batısında ne varsa doğusuna da onu getirdik. İnsanlarımızı vatanımıza illerimize, beldelerimize sahip çıkacak imkanları beraberce sağlamış olduk. Elbette ulaşıma altyapıya yatırım yapacağız, bunlar mutlaka kıymetli ama bütün yaptığımız toplam yatırım bir gencin yetiştirilmesiyle kıyaslandığında muhtemelen bir gencin yetiştirilmesi bunların hepsinden daha kuvvetlidir ve daha ağırdır. Bu anlamda yapılan her çalışmayı ben kıymetli buluyorum. Bizde bu çalışmaların bir yerinde olabiliyorsak katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. İnşallah bizlere öncelikle vatanımıza devletimize milletimize sonrasında mazlum coğrafyalardaki insanlara sahip çıkacak şuurda bilinçte nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip etsin. Bir vatan evladı çıktı, bakın bugün Filistin’de bütün mazlum coğrafyalarda gür bir ses çıkıyorsa oraya bir el uzatılabiliyorsa orda Recep Tayyip Erdoğan var demektir. Allah ondan razı olsun. Biz bu saikle hizmet edebilecek gençler yetiştirme gayretinde olacağız. Bazen bizim gençlerimiz ne olacak diyenler olabilir, ama şunu söylemek isterim size 6 Şubat depremlerinde sırt çantasını alıp ülkemizin her tarafında o depreme ben ne yapabilirim diye gelen yüzlerce binlerce gençle tanıştım. O yüzden doğru yoldayız ama daha iyisi elbette mümkün o gayrette olacağız. Bu etkinliğin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum. Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl dönümünü tekrar kutluyorum.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş