ÇOMÜ’de kültürlerarası iletişimde büyük adım atıldı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’sinde kültürlerarası iletişimi arttırmak amacıyla Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştayda, öğrencilere önemli sunumlarla bilgiler verildi.

533

Troya Kültürlerarası Diyalog Platformu’ projesi kapsamında "Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı" düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Passau Üniversitesi, Troya Kültür Derneği, Ezine Belediyesi ve Beykoz Belediyesi katkılarıyla hazırlanan çalıştay Troya Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Önemli isimler yer aldı

Proje, kültürlerarası diyalogun ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir misyon üstleniyor. Gerçekleştirilen etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ÇOMÜ akademik ve personeli, sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yeniliklerin bir araya gelmesi amaçlanıyor

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Yengin katılımcılara proje hakkında bilgi vererek; “Bu proje ile kültürel çeşitliliğin ve işletme alanındaki yeniliklerin bir araya geldiği bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz. Kültürler arası diyalog ve iş birliğini güçlendirerek, kültür kavramının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kültürlerarası kavramı her geçen gün gelişiyor”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu bu tür kültür tabanlı projelerin öneminin altını çizdi. Erenoğlu, kültürlerarası kavramının öneminden bahsederek “Kültürlerarası kavramının her geçen gün geliştiğini, etkileşimin arttığını ve buna bağlı olarak iletişimin öneminin arttığını söylemek mümkün. Bu sebeple kültür tabanlı, uluslararası perspektifi ele alan projelerin gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Bu projenin de başarıyla tamamlanmasını diliyor, çıktılarını büyük bir heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

Öğrencilere önemli sunumlar düzenlendi

Açılış konuşmalarının ardından konu anlatımıyla devam eden çalıştayda Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ‘Kültürel İletişim’, Doç. Dr. Feyza Dalaylı ‘Kültürel Hafıza’ ve Doç. Dr. Tamer Bayrak ‘Kültürde Yapay Zeka’ başlıklı sunumları gerçekleştirildi. Konu anlatımının ardından çalıştay masalarında ‘Kültürel İletişim’, ‘Kültürel Hafıza’, ‘Kültürde Yapay Zeka’ ve ‘Coğrafi İşaretler ve Uluslararası Markalaşma’ başlıkları altında Ezine Belediyesinin kültürel yapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik tespit ve öneriler tartışıldı. Çalıştay, masa raporlarının tamamlanmasıyla birlikte, her masanın raporunun tartışmaya açılıp görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş