ÇTSO 4 No’lu meslek grubu üyeleriyle bir araya geldi

ÇTSO Yönetim Kurulu, "Sinerji Toplantıları" kapsamında 4 No'lu Meslek Grubu üyeleriyle bir araya geldi.

1042

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak un ve unlu mamuller, tatlı ve şekerleme, bağcılık ile zeytin ve zeytinyağı ürünleri üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 4 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Ali Deniz, Berkin Karaca ve Recep Yılmaz, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Komite Başkanı İsmail Kolçak, Başkan Yardımcısı Onur Erten, Komite Üyesi İlkay Erdoğan ve sektör temsilcileri, Genel Sekreter Sema Sandal ile Komite Temsilcisi Selen Kılıç hazır bulundu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri; Zeytinin zeytinyağına dönüştürülmesi sırasında meydana gelen zeytin karasuyu boşaltma sıkıntısı, 3 fazdan 2 faza geçildiğinden dolayı pirina tesislerinin yetersizliği, Geyikli Beldesinde altyapı sıkıntısı olduğu, atık yönetiminin olmadığı, tağsişli ve sahte ürünlerin marka değerlerimize verdiği zararlar, zeytincilikte cins değişikliği yapılarak makineleşmeye geçilmesi gerektiği, üretici sıkıntı yaşamaması için çözüm bulunmadan kanun çıkarılmaması gerektiği, satılan ürün fiyatlarının aynı kaldığı işçi fiyatlarındaki artışlar, zeytinyağı sektöründe yaptırılan tahlillerde laboratuvar sıkıntısı yaşandığı, İlimizde kooperatif kurularak lisanslı depoculuk yapılması, küçük ölçekli işletmelerin kümeleştirme yapılarak markalaştırılması, iklim değişikliği sorunu, nitelikli ara eleman sıkıntısı ve Behramkale Assos bölgesindeki meydana gelen elektrik kesintilerinden dolayı işletmelerin yaşadığı sıkıntılar dile getirildi.

"İklim değişikliği göz ardı edilmemelidir"

ÇTSO 4 no’lu Meslek Grubu üyeleriyle yapılan toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’miz, tarım ve gıda ürünleri konusunda yüksek bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli daha etkin kullanabilmek sektördeki sorunları doğru tespit edip çözüm yolları üretmekle mümkün. Un ve unlu mamullerden, tatlı ve şekerlemeye, bağcılıktan zeytin ve zeytinyağına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteren 4 no’lu Meslek Grubu üyelerimizle bir araya gelerek, üretimden tüketime kadar olan süreçlerde karşılaşılan sıkıntıları ele aldık. İklim değişikliğinin tehditlerinin ciddiye alınması ve önüne geçmek için yapılması gerekenleri değerlendirdik. Özellikle enerji maliyetleri, hammadde temini ve nitelikli ara eleman bulma konularında yaşanan zorlukları sektör temsilcilerinden dinledik. Bu sorunların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliğini artırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çanakkale’nin coğrafi değere sahip zeytin ve zeytinyağı ürünleri, markalaşma ve katma değer oluşturma noktasında büyük bir potansiyele sahip. Bu ürünlerimizin değerini artırmak ve uluslararası pazarlarda yer edinmelerini sağlamak için coğrafi işaret çalışmaları ve sonrasında korunması çok önemli. Çanakkale zeytinyağını sadece ulusal pazarda değil, uluslararası pazarda da hak ettiği yere taşımalıyız. Ayrıca, Odamız ile Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde, “Zeytinyağı Üretim Operatörü” belgesini almak isteyen üyelerimizin talepleri alınmakta olup, yeterli sayıya ulaşıldığında İlimizde sınav düzenlenecektir. Bu süreç, sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olacaktır.” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş