'Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi'nde ikinci eğitim gerçekleşti

Çanakkale'de basın mensuplarına yönelik ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesi kapsamında verilen eğitimin ikinci ayağı gerçekleştirildi.

1582

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ile Sosyolog Damla Karagül’ün Çanakkale yerel basınında gerçekleştirdiği kadına şiddet haberlerinin analiz çıktısının ardından başlatılan ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Çanakkale Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesinin ikinci eğitim ayağında; Çanakkale’de faaliyet gösteren basın mensupları Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Programa; Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Savcı Betül Demir Kurucaoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Hazır, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, ŞÖNİM Müdürü Nuray Gümrükçü, ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Deniz Yengin, Doç. Dr. Tamer Bayrak, Öğr. Gör. Onur Bayram, İlgili kurum personeli ve basın mensupları katılım sağladı.

Program; Vali İlhami Aktaş ve ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Vali İlhami Aktaş, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve sıfırlanması noktasında il genelinde çalışmalar yapıldığını söyleyerek, "Kadına yönelik şiddetin konuşulmadığı bir Çanakkale olmak için bu çalışmaları yapıyoruz. Değişik platformlarda hem kadınlarımıza hem kamu personeline hem de eğitim verebileceğimiz tüm kesimlere değişik vesilelerle bu eğitimler verilmekte. Amaç kadına şiddeti sıfıra indirmek, kadına şiddetin konuşulmadığı bir il olmak. Bu anlamda basın mensuplarının katılımı ve bu konuyu halka yansıtmaları çok önemli. Umarım kadına şiddetin konuşulmadığı bir Çanakkale ortamını oluşturmuş oluruz. " ifadeleriyle emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın da proje ve eğitimler hakkında bilgilendirme yaparak, kadına yönelik şiddet haberlerinde istenilen noktaya gelinmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Betül Demir Kurucaoğlu ise haber yazımında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı ‘Haber Üretiminde Söylem Analizi’ ve ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Çoban ‘Haber Üretim Süreci ve Dinamikleri’ başlıklı eğitimler verildi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş