Rektör Erenoğlu “Çocuklar bizim geleceğimiz”

Aile Haftası kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’de “Ailenin Güçlendirilmesi” paneli gerçekleştirildi.

576

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sunumlarıyla Aile Haftası kapsamında "Ailenin Güçlendirilmesi" paneli düzenlendi. Düzenlenen panele, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, Çanakkale İl Protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

“Aile değerlerinin korunması yönünde önemli adımlar atılmaktadır”

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten düzenlenen panelde önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Aile Haftası’nın ilk kez 15 Mayıs 1994 yılında kutlanmaya başlandığını dile getirerek “Ülkemizde 2000 yılından sonra gerçekleştirilen uygulamalar ve 2005 yılında yürürlüğe giren düzenlemelerle birlikte ailenin güçlendirilmesine ilişkin önemli adımlar atılmış ve önemli politikalar gerçekleştirilmiştir. Yükseköğretim Kurumlarında da 2000’li yıllarda kadın çalışmaları merkezlerinin isimlerine aile kavramının eklenmesi üzerine çalışmalar olmuş ve Türkiye genelindeki üniversitelere bağlı kadın çalışmalarının merkezlerinin isimlerinin hemen hemen hepsi Kadın ve Aile Çalışmalarının Araştırma ve Uygulamalı Merkezi olarak da değiştirilmiştir. Yapılan çalışmalar toplumumuzun en güçlü ve en köklü birimi olan aile yapısı ve ailenin değerlerinin korunması yönünde önemli adımlar da atıldığının göstermektedir” sözlerine yer verdi.

“Ciddi çalışmalar yapılmaktadır”

2015 yılından itibaren, ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Rektör Erenoğlu “2015’ten beri bakanlığımız düzeyinde ciddi çalışmalar yapılıyor fakat farkındalık halkın, vatandaşın veya bizim üniversitemizin akademik idari personelinin, çünkü üniversiteler eğitim öğretim araştırma geliştirme ve özel toplumsal katkı alanlarında şehirlerin lokomotifi olması gereken yön vermesi gereken kamu kurumlarıdır” dedi.

“Bir çocuğun en azından gölgesi olmamız gerekiyor”

Farkındalık çalışmalarına hız kesmeden devam edildiğini belirten Erenoğlu “Araştırma merkezlerimizle bu farkındalığı sağlamak amacıyla pek çok alanda yakın tarihte çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bakanlığımızın yaptığı çalışmanın bir de mottosu var. Her çocuğun bir koruyucu ailesi olmalı. Vurguyu daha arttırmak amacıyla ön plana çıkarmamız gerekiyor. ‘Her ailenin koruduğu bir çocuk olmalı’. Gerçekten farkındalık yaratıp çevremizdeki, kentimizdeki, ilimizdeki, yöremizdeki bir çocuğun en azından gölgesi olmamız gerekiyor. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Farklı ölçekte; ilkokul, ortaokul, lise ölçeğinde ya da anne babasının nedeniyle, akran zorbalığı nedeniyle, çeşitli nedenlerle hayata tutunmaya çalışan çok sayıda çocuk var. Biz bu konuda bakanlıklarımız da burada kıymetli bakan temsilcilerimiz var il müdürümüz var müdür vekillerimiz var. STK’lar ve her türlü özel sektörle; ki özellikle özel sektör bu konuya büyük kaynak ayırıyor. Çalışma yapmaya araştırma merkezimiz nezdinde bütün birimlerimizle hazırız. Bu vesileyle, panelin gerçekleşmesine emek veren tüm yönetim kurulu üyelerimize, müdürümüze, müdür yardımcımıza tekrar teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Panelde, Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı 'Dijital Ebeveynlik', Şenol Tuzcu 'Koruyucu Aile Olma Yolunda Yasal Süreçler', Nilgün Altınel 'Koruyucu Aile Olmak' adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Panel toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş